Haak en Stroetinga buiten de medailles

Haak en Stroetinga buiten de medailles

Hugo Haak kwam bij het WK kilometer tijdrit niet in de buurt van de medailles. De Fransman François Pervis pakte de gouden medaille in een tijd van 1.00.207. Haak werd zestiende en zette de klok stil op 1.02.230. De zilveren medaille was voor de Duitser Joachim Eilers, Matthew Archibald veroverde namens Nieuw-Zeeland brons. Bondscoach René Wolff rekent er op dat Haak morgen op de sprint revanche zal nemen voor zijn teleurstellende optreden: ,,Hugo heeft hier niet kunnen laten zien wat hij in zich heeft. Hij is er daarom extra op gebrand om zichzelf morgen te bewijzen.”

Wim Stroetinga kwam in actie op de puntenkoers en moest zich tevreden stellen met plaats vijftien. De renner van Parkhotel Valkenburg sprokkelde onderweg vijf punten. De Rus Arthoer Jersjov veroverde de regenboogtrui, met een punt voorsprong op de Spanjaard Eloy Teruel. Maximilian Beyer (Duitsland) werd op twee punten achterstand derde.

Bij de vrouwen ging de titel op de achtervolging naar de Australische Rebecca Wiasek, die in de finale afrekende met Jennifer Valente uit de Verenigde Staten. Dankzij Amy Cure ging ook het brons naar Australië.