Gesink en Tankink enige Lotto-Nederlanders in Algarve

Gesink en Tankink enige Lotto-Nederlanders in Algarve

Robert Gesink en Bram Tankink zijn de enige Nederlanders die LottoNL-Jumbo vertegenwoordigen in de Volta ao Algarve, die volgende week woensdag van start gaat. Met Robert Wagner en Paul Martens staan er ook twee Duitsers aan de start. De selectie wordt compleet gemaakt door een viertal Belgen: Tom van Asbroeck maakt zijn debuut in het gele shirt, hij krijgt landgenoten Sep Vanmarcke, Maarten Wynants en Kevin de Weert mee.

Waar Vanmarcke, Wagner, Martens en Van Asbroeck mee zijn voor de sprints en de sprints bergop, moet Gesink in Portugal testen of zijn trainingskamp op Tenerife hem goed gedaan heeft. "In Algarve koers ik voor het eerst sinds een lange, hectische winter", klinkt het uit de mond van de Varssevelder. "Ik zal hier niet scoren, maar ik moet hier een goede basis leggen voor de rest van het seizoen." Op trainingskampen ging het tot nu toe goed, stelt Gesink. "Ik heb niet het idee dat ik minder ben dan de rest."

Ploegleider Nico Verhoeven wil niet te veel druk leggen op de prestaties van LottoNL-Jumbo in de vijfdaagse koers door de zuidelijkste provincie van Portugal. "We zullen proberen om een etappe te winnen", aldus Verhoeven, "maar het belangrijkste is dat we het seizoen gewoon goed starten." Hij geeft aan dat het trio Van Asbroeck, Vanmarcke en Wynants vooral in voorbereiding op de Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne starten in de ronde van de Algarve.