Poels tekent bij Team Sky

Poels tekent bij Team Sky

Team Sky heeft de komst van Wout Poels bevestigd. De Limburger komt over van Omega Pharma - Quick Step en wordt de eerste Nederlandse renner uit de geschiedenis van de Britse formatie. Naast Poels maken nog vier renners de overstap. Zo komt Lars Petter Nordhaug over van Team Belkin en verruilt Nicolas Roche Tinkoff-Saxo voor Team Sky. De talentvolle klimmer Leopold König verlaat NetApp-Endura en sprinter Andrew Fenn volgt zijn huidige ploeggenoot Poels vanuit OPQS.

'Bewondering voor Poels´Team Sky-manager Dave Brailsford denkt met het genoemde vijftal een belangrijke slag te hebben geslagen op de transfermarkt. Zijn voorkeur voor Wout Poels steekt de Brit bepaald niet onder stoelen of banken. ,,We hebben zijn loopbaan al een tijdje gevolgd en bewonderen zijn aanleg voor het fietsen. Hij heeft een groot potentieel en ik weet zeker dat we hem kunnen helpen bij zijn ontwikkeling als renner. Wout is vooral indrukwekkend op venijnige beklimmingen en hij zal van grote waarde zijn voor de ploeg."

'Juiste keuze'Poels werd in 2009 prof bij Vacansoleil-DCM. Na vier seizoenen bij de ploeg van manager Daan Luijkx maakte hij vorig jaar de overstap naar Omega Pharma - Quick Step.  Zijn transfer naar Team Sky ziet de Limburger als een belangrijke stap in zijn carrière. ,,Ik ben er erg trots op dat ik bij de beste klassementsploeg ter wereld kom. De ploeg heeft een duidelijk doel met mij voor ogen de komende jaren. Ik kijk er naar uit me verder te ontwikkelen en het meeste uit mijn kracht en kwaliteiten te halen. Mijn beste jaren moeten nog komen dus was het cruciaal om de juiste keuze te maken. Nu kan ik mijn doelen nastreven."