Roompot strikt Hoogerland en Van Goethem

Roompot strikt Hoogerland en Van Goethem

Het Roompot-Orange Cycling Team heeft vandaag zijn eerste renners officieel vastgelegd. Volgend seizoen komen Johnny Hoogerland en Brian van Goethem uit voor de nieuwe ProContinentale-formatie.

Johnny Hoogerland maakt de overstap van het Italiaanse Androni Giocattoli naar Roompot-Orange Cycling Team. De 31-jarige Zeeuw is aangetrokken vanwege zijn aanvallende kwaliteiten en is daarnaast een renner die talenten van de toekomst kan begeleiden. Hoogerland werd in 2013 Nederlands kampioen in dienst van Vacansoleil-DCM maar dat team werd aan het einde van het seizoen opgeheven. Hoogerland verbindt zich voor een jaar aan de ploeg.

Brian van Goethem rijdt eveneens in de gelederen van Roompot-Orange Cycling komend seizoen. De tijdrijder heeft in zijn prille carrière een aantal mooie resultaten gereden en maakt nu de overstap van de Continentale formatie Metec. Van Goethem heeft een tweejarig contract ondertekend bij Roompot-Orange Cycling.

De ploeg van Michael Boogerd, Erik Breukink, Jean Paul van Poppel en Michael Zijlaard is op dit moment druk in gesprek met een aantal renners die komend seizoen de selectie gaan vormen. De ploeg zoekt op dit moment vooral jong talent in combinatie met een aantal routiniers die jong talent kunnen begeleiden.