Ain: Lindeman pakt de eindwinst

Ain: Lindeman pakt de eindwinst

Bert-Jan Lindeman heeft de Tour de l'Ain op zijn naam geschreven. Na zijn geslaagde machtsgreep van gisteren toen hij na een knappe solo de koniginnenrit door de Jura won, hield hij vandaag stand. De renner van het Rabobank Development Team zag de Franse klimmer Romain Bardet weliswaar naderen, maar de zesde van de jongste Tour kwam elf seconden tekort op Lindeman.

De Drent won eerder dit jaar onder meer de Ster van Zwolle, de Ronde van Bretagne en vorige week nog de Drielandenomloop. Maar met eindwinst in de sterk bezette Tour de l'Ain gaf hij nogmaals zijn visitekaartje af op weg naar een rentree bij de profs. Na het stoppen van Vacansoleil-DCM vond Lindeman geen ploeg op het hoogste niveau. Er zijn meerdere WorldTour-teams in Lindeman geïnteresseerd, net als Roompot-Orange Cycling Team.

De slotrit werd gewonnen door de jonge Fransman Julien Alaphilippe van Omega Pharma-Quick Step, die zijn eerste profkoers won. Daniel Martin werd tweede, Marco Minnaard was op plaats tien de beste Nederlander.