Schwalbe presenteert ''All mountain-band''

Schwalbe presenteert ''All mountain-band''

Schwalbe presenteert met de nieuwste uitvoering van de Nobby Nic een 'All mountain-band'. De Nobby Nic is de breedst toepasbare band in het mountainbike-assortiment van Schwalbe, geschikt voor toerrenners en profs. Inmiddels is de Nobby Nic alweer toe aan haar derde type en onderging daarvoor enkele veranderingen.

Eén van die veranderingen is het nieuwe 'monovezel Snakeskin'-weefsel op de zijwand van de band. Hierdoor is de band extra beschermd tegen insnijdingen in de zijkant. Ook het profiel heeft een gedaanteverwisseling ondergaan en is hierdoor nog breder inzetbaar, op elk terrein. Om dit te kunnen bewerkstelligen heeft Markus Hachmeyer, hoofd R&D engineer, ieder profielblock op de band geoptimaliseerd. Hachmeyer: ,,Het is niet de snelste cross-country band, niet de sterkste enduro band en ook niet de  modderband met de meeste grip, maar als we kijken naar een band die het beste zijn werk doet onder alle omstandigheden, dan komt de Nobby Nic als beste uit de bus."

De band zal officieel aan het publiek voorgesteld worden op Eurobike 2014 en is naar verwachting in de herfst van 2014 beschikbaar voor de consument.