Oakley viert dertigste verjaardag met vintage-collectie

Oakley viert dertigste verjaardag met vintage-collectie

Oakley viert haar dertigste verjaardag en dat is niet onopvallend verlopen. Wellicht is de grote Oakley retro-bril van Yoann Offredo u al opgevallen? Dat kan kloppen, want Oakley brengt met The Heritage Collection een ode aan haar meest karakteristieke zonnebrillen.

LemondJe kunt er nu dus net zo bijlopen als de grote helden uit de jaren ’80 dat deden, alleen dan met de huidige montuur- en lenstechnologie. Heritage Collection bevat in totaal zeven retro-modellen. De Eyeshader is de meest opvallende bril uit de collectie. De bril, afkomstig uit 1984, is vooral bekend geworden door Greg Lemond.

Met de Eyeshader, de Razor Blades en de Frogskins gaat Oakley terug in de tijd. Leuke toevoeging is de keuze tussen gebogen of rechte beentjes. Daarnaast bevatten de brillen ook een badge en een verzamelsticker. Ook de Radar Lock, de Radar, de Flak Jacket XLJ en de Racing Jacket zijn in een retro jasje gestoken. Om de dertigste verjaardag te blijven herinneren is er in de hoek van elke lens het nummer '30' gelasered. Dat maakt van de brillen uit The Heritage Collection echte collector's items.