Met deze 5 potentiële verrassingen kun jij het verschil maken in je Giro d'Italia-pooltje! 

De Giro d'Italia start komend weekend en dat betekent dat het ook weer tijd is voor de pooltjes. Met deze vijf renners zou je het verschil kunnen maken.

Andresen

Kun je Laurence Pithie nog een revelatie noemen als hij een Giro-etappe wint? Nee, in onze ogen niet. De Nieuw-Zeelander was immers al de revelatie van het voorjaar. Florian Lipowitz zou in onze ogen wél Giro-revelatie kunnen worden, maar na diens tweede plaats in de Ronde van Romandië is dat een te makkelijke keuze. En toch, schrijf de klimmer van BORA-hansgrohe maar op in je pooltje!

Tobias Lund Andresen

Tobias Lund Andresen is misschien ook een wat makkelijke keuze, want de Deen won afgelopen week immers drie ritten in de Ronde van Turkije. En dat als lead-out van Fabio Jakobsen. Een rol die hij ook in de Giro vervult. Er is één maar: veel van de sprintetappes hebben in diepe finale nog een klimmetje, en die klimmetjes overleeft Lund Andresen makkelijker dan Jakobsen.

Kevin Vermaerke

Nog een renner van Team dsm-firmenich PostNL: Kevin Vermaerke. We gaan er gemakshalve even vanuit dat Tadej Pogacar vanaf het begin al duidelijk wil maken wie de baas is deze Giro. En dan hij in het vervolg veel vluchtersgroepen laat rijden. Als Kevin Vermaerke daartussen zit, is hij een taaie klant. De Amerikaan wordt steeds een beetje beter en finishte Luik-Bastenaken-Luik als 23ste.

Simon Carr

Nog zo'n renner die van aanvalspogingen zijn handelsmerk heeft gemaakt. In tegenstelling tot Vermaerke maakt de Brit Simon Carr het wel regelmatig af. De renner van EF Education-EasyPost won onlangs nog een etappe in de Tour of The Alps. Begin dit jaar versloeg hij Aleksandr Vlasov en Brandon McNulty in een koers op Mallorca.

Timo Kielich

Timo Kielich liet dit voorjaar in de Volta NXT Classic en Parijs-Roubaix zien wat hij in zijn mars heeft. Die eerste koers won hij, terwijl hij de Hel van het Noorden mede wist open te breken. De renner van Alpecin-Deceuninck maakte vervolgens een stuurfout, maar had anders zomaar tot ver in de finale mee kunnen gaan. Kielich is geen pure sprinter, maar hij is wel snel. En hij komt bovendien vrij vlot een klimmetje over.

Davide Piganzoli

Tot slot een Italiaan. Davide Piganzoli (je had ook Giulio Pellizzari kunnen kiezen) staat al jarenlang te boek als veelbelovend talent. Zo werd hij een keer derde en vijfde in de Tour de l'Avenir en eindigde hij dit jaar achttiende in de sterk bezette Tirreno-Adriatico. Het is een kwestie van tijd voordat de renner van Team Polti-Kometa zijn doorbraak bij het grote publiek beleeft, en dat hij voor een WorldTour-team zal rijden.

Nieuws
  • Cor Vos