Poels: "Ik wil de leiderstrui in Tour of Britain"

Poels: "Ik wil de leiderstrui in Tour of Britain"

Wout Poels reed gisteren naar een etappezege in de Tour of Britain. In een gevecht met onder andere Edvald Basson Hagen en Steven Kruijswijk was de Nederlander van Team Sky de rapste bergop. "Hopelijk kan ik de leiderstrui pakken."

Wout Poels is de afgelopen weken goed op dreef. Na verdienstelijk knechtwerk voor kopman Chris Froome in de Tour de France werd de 27-jarige coureur achtste in de meerdaagse wedstrijd Tour du Poitou Charentes en achtste in de eendagskoers GP Ouest France - Plouay.

Momenteel staat Poels tweede in het algemeen klassement van de Tour of Britain, na zijn etappezege van gisteren op Britse bodem. "Het is mooi om te winnen tijdens een thuiswedstrijd van Team Sky", aldus Poels. "Het is mijn tweede etappezege in de Tour of Britain, na een ritwinst in 2010."

Leiderstrui

Tijdens de koninginnenrit in de Tour of Britain rekende Poels in een rechtstreeks gevecht af met Edvald Basson Hagen. Maar de Noor van MTN-Qhubeka pakte wel de leiderstrui in de Britse wedstrijd, met slechts een tel voorsprong op Poels.

"Boasson Hagen was erg sterk in de rit, maar ik wist toch de overwinning te pakken", vervolgt hij. "Hopelijk kan ik de leiderstrui nog overnemen van hem. Het wordt moeilijk, maar er zijn nog drie dagen te fietsen."