decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Wietze Willem Mulder
Datum

Katusha-Alpecin en Topcompetitie zoeken 'Wattmeister'

De Topcompetitie gaat een samenwerking aan met Team Katusha-Alpecin. De Zwitserse WorldTour-formatie biedt de Wattmeister 2017 een heus stagecontract aan. 'Wattmeister' is de titel voor de renner die in 2017 het hoogste wattage per kilogram wegtrapt op een smart trainer.

De winnaar van dit 'nieuwe' klassement in de Topcompetitie krijgt een stagecontract aangeboden en dat betekent dat hij vanaf 1 augustus in het shirt van Team Katusha Alpecin zal koersen. Als het aan de Zwitserse WorldTour-ploeg ligt voegen zij naast Maurits Lammertink nog een Nederlander aan hun selectie toe.

"Fietsmerk Canyon was de matchmaker", zegt initiatiefnemer van de Topcompetitie en bedenker van de Wattmeister Flavio Pasquino. "Toen ik hen vertelde over het idee waren ze meteen enthousiast om als sponsor in te stappen en ook contact te zoeken met de teamleiding van Katusha Alpecin. Dit is wederom erkenning voor onze competitie en dus internationaal."

Pasquino: "We zijn de Topcompetitie onder andere begonnen om profwaardige renners te ontdekken maar ook aan een contract te helpen. Dat is al twee jaar op rij gelukt met winnaars Twan Castelijns die nu voor Team LottoNL-Jumbo rijdt en Coen Vermeltfoort die naar Roompot-Nederlandse Loterij is gegaan. Binnenkort zullen we ook onthullen bij welke WorldTour-ploeg de drager van de witte trui (beste jongere onder 23) stage mag gaan lopen maar eerst gaan we even genieten van dit mooie nieuws."

Kijk voor meer informatie op Wattmeister.