decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Lars Goerres
Datum

Van Avermaet verslaat Sagan in Tirreno (VIDEO)

Greg van Avermaet heeft de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico op zijn palmares bijgeschreven. De 29-jarige renner van BMC toonde zich na ruim 200 kilometer in de straten van Arezzo de snelste van het peloton.

Op de lastige aankomsthelling met stijgingspercentages van maximaal elf procent, bleef Van Avermaet Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) en Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step) net voor. Hij neemt tevens de leiderstrui over van Adriano Malori (Movistar).

https://www.youtube.com/watch?v=_PSyk1_cHTw

Opgave Pelucchi

Het peloton vertrok vanochtend zonder sprinter Matteo Pelucchi vanuit Cascina op weg naar Arezzo. De Italiaan van IAM Cycing kwam tijdens de eerste etappe van de Italiaanse rittenkoers hard in aanraking met het asfalt en zag zich genoodzaakt niet meer te starten. Elia Viviani (Team Sky), die ook betrokken was bij een valpartij, stapte wel weer op zijn fiets.

Flens in de aanval

Nadat Martijn Keizer (LottoNL-Jumbo) gisteren al in de ontsnapping van de dag zat, besloot zijn ploeggenoot Rick Flens ditmaal het avontuur aan te gaan. Samen met Nicola Boem (Bardiani-CSF), Danilo Wyss (BMC),  Carlos Quintero (Colombia) en Chad Haga (Giant-Alpecin) koos hij al na zeven kilometer voor de aanval.

Het peloton, onder aanvoering van het Movistar van klassementsleider Malori, gaf het vijftal aanvankelijk flink de ruimte. Na veertig kilometer bedroeg de voorsprong meer dan veertien minuten. Door toedoen van Tinkoff-Saxo werd het verschil snel teruggebracht tot een overbrugbare marge. Op zeventien kilometer voor de eindstreep werd Boem als laatste weer ingerekend.

In de slotkilometer wachtten de grote kanonnen lang met het inzetten van de sprint. Pas op ongeveer 200 meter voor de finish trok Van Avermaet vol door. In de laatste tientallen meters kwamen Sagan en Stybar nog gevaarlijk dichtbij, maar de Belg hield toch stand.