Ondanks corona maakt Peter Sagan zich geen zorgen over Tour de France: 'Ik heb geen zware symptomen, dus ik zal dit wel te boven komen'

Peter Sagan sloeg terug met een ritzege in de Ronde van Zwitserland, maar ook corona sloeg terug in Zwitserland. Sagan werd voor een derde keer getroffen, maar hij voelt dat het dit keer anders is dan de voorgaande keren.

Sagan
  • Afbeelding van Peter Sagan Peter Sagan

Want hoe anders was dat in het voorjaar, waar Sagan zich geen moment kon laten zien als gevolg van een coronabesmetting in de winter. Daardoor bleef hij lang op de sukkel en pas in de Ronde van Zwitserland zagen we weer iets van de oude glimpen van de drievoudig-wereldkampioen.

Sagan kon de hellingen weliswaar nog niet zo makkelijk verteren als vroeger, maar hij zegevierde wel voor het eerst dit seizoen. Het gaf hem vertrouwen richting de Tour de France, maar corona gooide andermaal roet in het eten en dus moest Sagan uit de ronde stappen.

Toch heeft hij nog steeds vertrouwen in het rijden van een goede Tour de France. "Ik was ontgoocheld dat ik de afsluitende tijdrit niet meer kon rijden, maar fysiek is alles oké met me. Ik voel me niet ziek. Of ik me zorgen maak? Of ik nu wel of niet bezorgd ben: wat maakt het uit? Ik kan er toch niets aan verhelpen."

Sagan benadrukt nogmaals dat deze variant van Covid in niets lijkt op hoe hij zich februari 2021 en januari van dit jaar voelde. "Ik heb corona al tot twee keer toe overwonnen. Met zware symptomen toen. Nu heb ik die niet. Dus zal ik dit ook wel te boven komen."