Fuglsang pakt wederom dagzege in Ruta del Sol

Jakob Fuglsang heeft zijn tweede dagzege in de Ruta del Sol geboekt. Hij kreeg de zege in de schoot geworpen, omdat Dylan Teuns en Jack Haig in de slotfase een bocht verkeerd inschatten. De Deen verstevigt logischerwijs zijn leidende positie.
Fuglsang

Het ging wederom heel de dag op en af in het zuiden van Spanje. In de beginfase ontstond er een kopgroep van liefst 44 renners, maar dat was iets te veel van het goede voor het peloton. Een tweede poging kreeg wel een vrijgeleide. De namen vooraan: Lennard Hofstede, Andrey Zeits, Enric Mas, Damiano Caruso, Silvan Dillier, Loïc Vliegen, Floris De Tier, Jimmy Janssens, Louis Vervaeke en Mikel Bizkarra.

Een ijzersterke kopgroep waar het peloton zijn handen vol aan leek te gaan hebben. Op de laatste klim van de dag bleek echter dat het niet voor de kopgroep ging zijn. De Tier, Mas en Caruso gingen het beste omhoog, maar zagen al snel het peloton naderen. De klim was dusdanig zwaar dat enkel de beste klimmers overbleven. Onder anderen leider Fuglsang, Mikel Landa, Teuns, Haig, Pello Bilbao, Ion Izagirre en niet ver achter hen Antwan Tolhoek.

Hier en daar werd er wel aangevallen, maar de klassementsrenners bleven bijeen in de smalle straten van Ubeda. Met zijn snelle benen was het Teuns die het heft in handen nam op de keitjes van de slotkilometer. Met Haig in het wiel reed hij op volle snelheid richting de laatste bocht. Beiden schatten die bocht echter compleet verkeerd in, waardoor Fuglsang de lachende derde werd. De Deen won zijn tweede etappe en breidde zijn voorsprong uit in het algemeen klassement. Daarmee beleeft hij de ultieme revanche op de beschuldigingen dat hij heeft samengewerkt met Michele Ferrari, de ex-sportarts van Lance Armstrong. Op een negende plaats was Antwan Tolhoek de beste Nederlander.

  • Jakob Fuglsang
  • Dylan Teuns
  • Jack Haig

Laatste nieuws