Van der Breggen schrijft Ronde van Valencia op haar naam

Anna van der Breggen heeft zich verzekerd van het eindklassement van de Ronde van Valencia. Haar leidende positie kwam in de slotrit nog in gevaar, maar ze wist uiteindelijk toch te winnen.
Breggen

Van der Breggen had in de tweede etappe de macht naar zich toegetrokken met een heerlijke solo. In de slotrit werd haar leidende positie nog aangevallen door Leah Thomas, de Amerikaanse van Bigla-Katusha. Thomas stond een kleine vier minuten achter op Van der Breggen bij het ingaan van de slotrit. Het was een lastige slotrit, want er stonden liefst vier beklimmingen op het programma.

Thomas kreeg Katrine Aalerud, Katie Hall (ploeggenote van Van der Breggen), Erica Magnaldi en Mavi Garcia met haar mee. Zij mochten gaan uitmaken wie er met de zege aan de haal zou gaan, maar belangrijker nog: ook de eindzege was in het geding. Hall deed vooraan het nodige afstoppingswerk in dienst van haar kopvrouw, die achter de kopgroep ook de nodige hulp kreeg van landgenote Demi Vollering. Uiteindelijk hield Van der Breggen dan ook genoeg over om de eindzege voor haar op te eisen. Thomas pakte wel de dagzege.

Laatste nieuws