Milan Vader kent topdebuut in profpeloton: 'Ik heb me aangepast aan de weg, maar er valt nog genoeg te verbeteren'

Milan Vader eindigde in de derde etappe van de Ronde van Valencia op een knappe dertiende plaats. Zodoende kent de mountainbiker annex wegrenner een goed debuut bij Team Jumbo-Visma.

Vader

In de door Aleksandr Vlasov gewonnen derde etappe reed Team Jumbo-Visma met twee renners daar de subtop. Sam Oomen eindigde als twaalfde en één plek achter hem liet ook Milan Vader zich zien in zijn eerste koers namens Team Jumbo-Visma. De mountainbiker heeft nog weinig ervaring op de weg, maar staat momenteel op een nette vijftiende plaats in het algemeen klassement.

Thijs Zonneveld vertelde vorig jaar in de podcast In het Wiel al eens over het talent van Vader. Volgens de journalist/columnist van het Algemeen Dagblad behoorde Vader op trainingsstages van Team Jumbo-Visma tot de beste renners van de ploeg wat betreft watt per kilogram. Een goede indicatie voor het klimvermogen, zeker op steile aankomsten zoals in de derde rit van de Ronde van Valencia.

Vader zelf was uiteraard ook te spreken over zijn optreden in Spanje. "Ik ben helemaal tot het gaatje gegaan. Het was heel zwaar en tegelijk ook heel erg leuk. Ik reed denk ik met de eerste vijftien de slotklim op. De sfeer van het publiek en dat je dan tussen de grote namen rijdt, gaf me heel veel moraal."

"Ik moest er even inkomen, want het was al even geleden dat ik nog op de weg gekoerst had en dat was niet op dit niveau. Ondertussen heb ik me wel aangepast en ben ik gewend aan de dynamiek binnen het peloton. Ik voel me ook meer en meer onderdeel van het team. Ik heb nog veel te leren, maar in deze drie dagen zit toch al vooruitgang. Maar er valt nog genoeg te verbeteren en daar heb ik heel veel zin in."