Mountainbiker Milan Vader versterkt Team Jumbo-Visma

Een volgende aanwinst voor Team Jumbo-Visma: mountainbiker Milan Vader zal volgend seizoen uitkomen voor de Nederlandse WorldTour-ploeg.

Vader

We kennen Vader vooral uit het mountainbike, maar vanaf volgend seizoen zullen we de Zeeuw ook op de weg aan het werk zien. "We hebben gesproken over het traject voor komende jaren", aldus Vader. "Koersen op de weg is relatief nieuw voor mij. Vroeger heb ik wel op de weg gekoerst, maar niet heel veel. Ik heb er veel zin in. Ik verwacht veel en hoop snel te kunnen leren en me goed te ontwikkelen als atleet. Een groot doel worden de Olympische Spelen in Parijs. Ik hoop daar op de mountainbike een medaille te pakken. Team Jumbo-Visma is de perfecte optie om me daarbij te helpen."

Perfomancemanager Merijn Zeeman verwacht echter dat Vader ook op de weg zijn mannetje staat. "Het is een mooi project. Milan wordt al jarenlang begeleid door Tim Heemskerk, een van onze performancecoaches. Daarom zijn we ook intensiever in contact geraakt. Hij is met ons mee geweest op trainingskamp en heeft een aantal fysieke tests en persoonlijkheidstests gedaan. We zien heel veel potentie in hem. Hij is fysiek buitengewoon getalenteerd. Hij is technisch gezien heel goed op de fiets en ook zijn persoonlijkheid spreekt ons heel erg aan."

Vader heeft een contract voor drie jaar getekend. Zeeman: "We denken dat zijn kwaliteiten liggen tot en met het middengebergte. Hij is explosief bergop. In zo'n wedstrijdprogramma willen we hem dingen gaan leren. Hoe snel pakt hij het op, het rijden in een peloton, een WorldTour-peloton? Dat is iets dat we echt nog moeten zien. Daarbij gaan we ook de World Cup-kalender van het mountainbiken bekijken en de kampioenschappen die daarbij horen. En hoe we daar een goede afwisseling in gaan vinden."

Nieuws
  • Cor Vos