Teuns blijft eindwinnaar Fuglsang nipt voor in slottijdrit Ruta del Sol

Dylan Teuns heeft de slottijdrit in de Ruta del Sol gewonnen. De Belg bleef eindwinnaar Jakob Fuglsang nipt voor. Voor Teuns is het zijn eerste zege van het seizoen.

Teuns
  • Jakob Fuglsang Jakob Fuglsang
  • Dylan Teuns Dylan Teuns

De eerste vier dagen was het vooral klimmen in de Ruta del Sol. Jakob Fuglsang had een voorschot op de eindzege genomen door twee etappes te winnen. Op de laatste dag stond er een individuele tijdrit op het programma. De eerste echt goede tijd werd neergezet door de Mitchelton-Scott-renner Alexander Edmondson. De tijd van de Australiër bleef lang op de bovenste positie van de tabellen, maar door het geaccidenteerde terrein maakten ook de klassementsrenners kans op de dagzege.

Onder andere Brandon McNulty kwam dicht bij de toptijd van Edmondson, maar de Amerikaan moest zeven seconden toegeven op Edmondson. Ondertussen waren vooral Teuns, Fuglsang en Pello Bilbao goed onderweg. Daardoor werd duidelijk dat leider Fuglsang in de slottijdrit niets te duchten had van Mikel Landa en Jack Haig, die als enigen Fuglsang nog konden bedreigen richting de eindoverwinning. Al snel was duidelijk dat zonder problemen Fuglsang zichzelf zou opvolgen als eindwinnaar in Andalusië.

Restte de strijd om de dagzege nog. De strijd die ging tussen Edmondson, Fuglsang, Teuns en Bilbao. Teuns verloor iets in het tweede gedeelte van de tijdrit, maar hield aan de streep twee seconden over op Edmondson, die eindelijk van de hotseat werd verdreven. Teuns' ploeggenoot Bilbao reed juist een ijzersterk tweede gedeelte, maar kon de Belg niet van de eerste positie verdrijven. Fuglsang zou dichterbij komen, maar was uiteindelijk minder dan één seconde langzamer dan Teuns, die zich in de Ruta del Sol ontpopte tot een van de kanshebbers voor Omloop Het Nieuwsblad komende zaterdag.

Nieuws
  • Cor Vos