Getest: Megmeister Drynamo ondershirt

Een paar weken terug kregen we van Megmeister een ondershirt opgestuurd met de vraag of we die uit willen proberen. Aangezien het de afgelopen nou niet echt florissant weer was, hadden we ruim de gelegenheid om hem te testen.

Megmeister

Om eerlijk te zijn had ik nog nooit van het merk gehoord, wat ook niet gek is, want Megmeister is nog maar enkele jaren actief. Desondanks hebben ze een vrij uitgebreid assortiment ondershirts en en thermobroeken. Op de website van het merk prijst Servais Knaven het ondershirt aan als 'het beste ondershirt waar hij ooit in gefietst heeft'. Dat is ook meteen het doel wat Megmeister voor ogen heeft: het beste ondershirt maken dat er is.

Wat meteen opvalt is dat het shirt vrij licht is van gewicht in vergelijking met de andere ondershirts die in m'n kast liggen. Volgens Megmeister ervaren veel sporters dat ondershirts vaak wat te krap en dus niet comfortabel zitten. Daarom heeft men gezocht naar materialen die wat meer meerekken en is het hele shirt naadloos. Hierdoor is het shirt erg rekbaar en gaat 'ie nergens knellen. Daarnaast valt op dat er geen kraag en boorden op zitten. Het ziet eruit alsof alles gewoon afgeknipt is. Ik was bang dat de stof misschien ging rafelen, maar tot dusver is dat nog niet gebeurd. Dan de pasvorm. Ik ben 1.86 en heb maat S/M gekregen. Die zit prima, ook de mouwen zijn lang genoeg (vaak een probleempje voor mij). Er zijn overigens twee maten, naast S/M kun je ook kiezen uit L/XL.

Op de achterzijde en onder de oksels zitten panelen van meer ventilerend materiaal. Dit alles zorgt ervoor dat het shirt lekker comfortabel zit. Eén minpuntje: omdat het shirt zo rekbaar is, is het wat lastiger om m'n armstukken over de mouwen heen te trekken.

Zoals gezegd; ik heb het ondershirt tijdens meerdere omstandigheden gebruikt. Tijdens een duurrit met temperaturen iets boven het vriespunt, in combinatie met een jasje en een windstopper. Maar ook tijdens een trainingskoers in de regen, in combinatie met armstukken en een Gabba. In alle gevallen doet het shirt wat hij moet doen, namelijk de fietser warm houden. Daarnaast voert hij transpiratievocht ook goed af, al vind ik dat laatste voor een deel ook afhankelijk van de kleding die je er overheen draagt. Het grote pluspunt van dit shirt vind ik de pasvorm en het draagcomfort. Je voelt eigenlijk niet dat je hem aanhebt en omdat de kraag ontbreekt, staat hij ook niet gek onder een snelpak of een aeroshirt.

Het Megmeister Drynamo ondershirt heeft een adviesprijs van €69,95 en is online via meerdere winkels te verkrijgen.

Materiaal
  • Megmeister