Meerdere ploegen voorlopig uit competitie

Meerdere ploegen volgen het voorbeeld van Team Jumbo-Visma om niet af te reizen naar Strade Bianche mocht dat doorgaan. Astana, Team Ineos en Mitchelton-Scott zullen niet meedoen in Italië.
Ineos

Het regent afmeldingen voor de komende koersen. Nadat Team Jumbo-Visma de knoop definitief doorhakte, volgde niet veel later Mitchelton-Scott. De Australische ploeg nam een nog rigoureuzer besluit, want Mitchelton-Scott zal tot en met 22 maart uit competitie blijven. Dat betekent dat ze ook Parijs-Nice aan hun neus voorbij zullen laten gaan. "We, als teamartsen en het bredere team, hebben de zorgplicht om de gezondheid en het welzijn van al onze renners en medewerkers te beschermen."

Laat in de avond maakte ook Team Ineos wereldkundig dat het voorlopig niet in wedstrijdverband zal uitkomen. De Britse ploeg komt tot en met 23 maart niet in actie vanwege het overlijden van ploegleider Nicolas Portal en de gezaaide twijfel door het coronavirus. Pas in de Ronde van Catalonië zal de Britste ploeg het seizoen weer oppakken.

De laatste ploeg, al zullen er waarschijnlijk nog een aantal volgen, die zich heeft teruggetrokken voor de komende tijd is Astana. De Kazachse ploeg liet vanmorgen weten dat de veiligheid van alle betrokkenen voorop staat. De ploeg van Alexandre Vinokourov heeft besloten om tot en met 20 maart uit competitie te blijven. De UCI heeft middels een persbericht ook hun licht laten schijnen op de situatie. De wielerunie zal voorlopig geen races aflasten, maar schreef ook dat ploegen die wegblijven uit Italië niet gestraft zullen worden.

  • Astana
  • Mitchelton-Scott
  • Team INEOS
  • Team Jumbo-Visma

Laatste nieuws