'Geen Ronde van Vlaanderen, nieuwe datum wordt lastig'

Waar al voor gevreesd werd, is nu werkelijkheid. Omdat de coronamaatregelen in België tot 3 april gelden leek er nog een kans te zijn, maar in Vlaanderen legt men zich er bij neer: dit voorjaar zal er geen Ronde van Vlaanderen zijn. Dat meldt Het Nieuwsblad, op basis van verklaring van minister van sport Ben Weyts.
'Geen Ronde van Vlaanderen, nieuwe datum wordt lastig'

Er zijn nog geen officiële berichten, maar in Het Nieuwsblad is men weinig hoopvol. Voor het eerst in 100 jaar geen Ronde van Vlaanderen klinkt het. Op de Belgische Radio 1 zei de minister het volgende:  “Laten we eerlijk zijn. Ik denk niet dat dat haalbaar wordt. Dat een heel peloton van over de hele wereld enkele dagen na die 3 april in Vlaanderen zou neerstrijken... We moeten toch ook verantwoordelijkheidszin tonen.”

Bij Flanders Classics, de organisator van de Ronde berust men in de situatie. “Wat de minister zegt, hing al in de lucht”, zegt woordvoerder Tomas Van Den Spiegel. “Je kan niet maatregelen opleggen tot 3 april om dan op 5 april het grootste volksfeest van Vlaanderen te organiseren. We moeten er begrip voor opbrengen dat het in de richting van een afgelasting zal gaan. En als je dit bericht van de minister hoort, dan lijkt dat onomkeerbaar.”

Nieuwe datum? Lastig verhaal

Een nieuwe datum vinden gaat waarschijnlijk lastig worden, omdat de kalender al helemaal vol zit. Voorzitter van de Belgische wielerbond, Tom Van Damme, gaf al aan dat een nieuwe datum daarom niet zo maar gevonden is. Ondertussen is de Giro d'Italia al uitgesteld, waarbij de Italianen nadrukkelijk hopen op een nieuwe datum. Toch kan het volgens Het Nieuwsblad zo maar zijn dat er voor het eerst sinds 1918 geen Ronde van Vlaanderen wordt verreden.

Laatste nieuws