Wiggins: 'Er was geen toiletrol meer te krijgen maar Parijs-Nice ging gewoon door'

Bradley Wiggins ziet de toekomst van de wielersport voorlopig eventjes somber tegemoet. De Britse Tourwinnaar van 2012 vreest dat het coronavirus de renners zal treffen in hun dagelijks onderhoud.
wiggins

In zijn podcast The Bradley Wiggins Show zegt Wiggo dat als bijvoorbeeld ook de Tour de France zou worden geannuleerd, dat dat een serieus gevaar vormt voor het levensonderhoud van de renners. "We blijven zeggen dat het 'maar' sport is, maar de financiele consequenties voor teams en renners kan verwoestend zijn."

Ook verbaasde Wiggins zich over het doorgaan van Parijs-Nice."Ik vond het vreemd dat Parijs-Nice alleen de slotetappe annuleerde. In Italie was er een snel escalerende situatie en dan is het apart dat je vlak naast de Italiaanse grens een grote wielerkoers door laat gaan. Er was geen toiletrol meer te krijgen, geen paracetamol, de Premier League lag stil, maar Parijs-Nice gaat gewoon door. Dat voelt vreemd aan. Zeker omdat de Tirreno al was geannuleerd en sommige teams zich zelfs al teruggetrokken hadden."

Laatste nieuws