Coronavirus: Kledingbedrijf Santini gaat mondkapjes maken

Opvallend nieuws: het Italiaanse fietskledingmerk Santini, dat onder andere de kleding van Trek-Segafredo en Boels Dolmans produceert, heeft laten weten dat ze vanaf maandag gezichtsmaskers gaan produceren als reactie op de COVID-19 pandemie.
Coronavirus: Kledingbedrijf Santini gaat mondkapjes maken

Santini, dat ook de kledingpartner van de UCI is, hoopt vanaf 23 maart de productie op de kunnen starten. Santini is gevestigd in de stad Lallio, in de buurt van Bergamo in Noord-Italië, een van de gebieden die het hardst worden getroffen door de verspreiding van het virus in het land. Op donderdagavond had Italië 35.613 bevestigde gevallen van het coronavirus en 2.978 sterfgevallen.

Het bedrijf, dat samenwerkt met lokale textielfabrikant Sitip, heeft aangegeven dat er al een prototype is gemaakt. Dat meldt Cycingnews. Het masker wordt momenteel getest, voordat er goedkeuring kan worden gegeven voor de productie van mogelijk 10.000 maskers per dag.

"Vanaf het begin hebben we ons afgevraagd wat we konden doen", vertelde marketingmanager Paola Santini van Santini aan Bergamo News. "Gezien de behoefte hebben we contact opgenomen met een ander bedrijf uit Bergamo, Sitip, dat waterdichte en ademende stoffen levert, en hebben we een prototype gemaakt. We wachten nu op groen licht, vanaf maandag 23 maart kunnen we het masker in productie nemen."

In Italië is een grote behoefte aan mondkapjes, aangezien de voorraden opraken. Deze week stierf een arts aan het coronavirus, nadat hij zonder handschoenen moest werken omdat de voorraad op was. Santini zegt dat ze de machines om de mondkapjes te maken al klaar hebben staan. "We hebben veel verzoeken ontvangen, maar Bergamo en provincies krijgen voorrang", klinkt het. "Omdat we met eigen ogen de moeilijkheden van onze ziekenhuizen zien."

  • Trek-Segafredo

Laatste nieuws