Bauke Mollema: 'Hele wereld staat ineens op z'n kop'

Net als Tom Dumoulin vindt Bauke Mollema het een goede beslissing dat de Olympische Spelen een jaar worden uitgesteld. De Groninger had het aan zien komen, vertelt hij aan RTV Noord.
Bauke Mollema: 'Hele wereld staat ineens op z'n kop'

Op de website van de omroep zegt Mollema dat hij blij is met de duidelijkheid. "Heel veel sporters, onder wie ikzelf, kunnen op dit moment niet goed of helemaal niet trainen', klinkt het. Mollema woont in Monaco, maar dat land is te klein voor een fatsoenlijk trainingsrondje. Normaal fietst de geboren Zuidhorner Italië of Frankrijk in, maar dat is nu niet mogelijk.

Echt trainen zit er voor hem nu niet in, het is vooral fit blijven. "Op dit moment zit ik vooral op de rollen", vertelt hij. "Buiten fietsen mag niet. Ik heb contact met de trainers van de ploegen. Niemand weet zeker wanneer we weer gaan koersen. Je moet nu geen heel zware of intensieve trainingen doen waarmee je het immuunsysteem alleen maar meer belast.'

Boodschappen doen en hardlopen

Mollema vertelt wel dat hij naar buiten mag om boodschappen te doen. "Ik heb vanmorgen wat hardgelopen en thuis heb ik ook fitnessapparaten waarmee ik krachttraining kan doen om zo het lichaam in vorm te houden."

Onzekerheid, geen dopingcontroles

"Er is nu even niets, het is heel onzeker", zegt Mollema over wanneer er weer gekoerst kan worden. "De Olympische Spelen hoorden bij mijn grootste doelen, hopelijk kan ik er volgend jaar in elk geval wel bij zijn."

"Het zat er al een beetje aan te komen. Dopingcontroles kunnen op het moment ook niet meer uitgevoerd worden. En met de gezondheid, het allerbelangrijkste, gaat het in heel veel delen van de wereld nog steeds niet goed."

"Het is bizar", vindt de renner. "De hele wereld staat ineens op zijn kop. Niet alleen in de sport. Dit is een ongekende crisis. Hopelijk kan het snel opgelost worden of in elk geval onder controle komen."

  • Tom Dumoulin
  • Bauke Mollema

Laatste nieuws