Zuid-Limburg komend weekend op slot voor dagjesmensen (en wielrenners dus!)

Het grootste deel van Zuid-Limburg gaat vanaf morgen dicht voor dagjesmensen. Dit om te voorkomen dat er teveel mensen samenkomen in het gebied, dat erg populair is bij wielrenners. De maatregel duurt tot minimaal paasmaandag en geldt voor alle automobilisten, fietsers en motorrijders die het gebied in willen.
Zuid-Limburg komend weekend op slot voor dagjesmensen (en wielrenners dus!)

De maatregel geldt van 9 uur 's ochtends tot 18 uur. Alleen bestemmingsverkeer en mensen die in Zuid-Limburg verblijven mogen het gebied in. Men kijkt na het paasweekend of de maatregel verlengd gaat worden. Dit alles is bedoeld om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te dammen. Het gaat om het gebied ten zuiden van de A79.

Bij de toegangswegen vanaf het noorden staan toezichthouders en hekken, meldt De Limburger. Wie denkt via België het gebied te kunnen bereiken komt bedrogen uit, de grens is al gesloten voor niet noodzakelijk verkeer. Bij de ingangen vanaf Duitsland staat marechaussee.

De maatregel geldt niet voor mensen die er werken of mensen die in het gebied moeten zijn. Op familiebezoek kan nog, volgens de Veiligheidsregio. Anya Niewierra, directeur van Visit Zuid-Limburg is niet verbaasd over de maatregel. "Na het wangedrag van de motorrijders afgelopen weekeinde in Vaals zag je dit al aankomen", vertelt ze.

Laatste nieuws