KNWU komt met plan van aanpak om wedstrijden weer op te starten

De KNWU wil de nationale wielersport in verschillende fases gaan opstarten. De bond heeft een plan gepresenteerd waarin wordt uitgelegd hoe men in vier stappen weer een start wil maken met het organiseren van wedstrijden.
KNWU komt met plan van aanpak om wedstrijden weer op te starten

In het plan van van de KNWU wordt onderscheid gemaakt in drie leeftijdscategorieën; onder 13, onder 19 en 19 en ouder. De RIVM gebruikt deze groepen ook bij de opstart van de sport.

Individuele tijdritten

In eerste instantie kunnen (in het kort) voor de jongste categorie alleen kleinschalige wedstrijden op clubparcoursen georganiseerd worden. Voor volwassenen is 1 september een datum om naar uit te kijken. Tot die datum dient er onderling 1,5 meter afstand afstand gehouden te worden. Hierdoor kunnen er tot die datum alleen individuele tijdritten georganiseerd worden, hoewel (wanneer de 1,5 afstand gewaarborgd wordt) mountainbikewedstrijden en veldritten ook mogelijk moeten zijn.

Wanneer contactsporten weer toegestaan zijn, dat is in principe vanaf 1 september, komen wegwedstrijden pas weer in beeld. Tot die tijd geldt er tevens een beperking in reistijd. In fase 1 kunnen renners aan wedstrijden binnen 45 minuten reistijd van hun verblijfplaats deelnemen. In de volgende fase geldt een reistijd van 60 minuten. Die restrictie wordt vanaf 1 september opgeheven.

Voorlopig geen internationale wedstrijden

De laatste fase, het opstarten van internationale wedstrijden, is voorlopig niet aan de orde. "Vooralsnog is het openstellen van internationale wedstrijden voor sporters en teams vanuit andere landen niet mogelijk. Wedstrijden die op de internationale kalender vermeld staan zullen daarom hun deelnemersveld aan moeten passen", schrijft de KNWU. Ook wordt er op gehamerd om VIP-ontvangsten zoveel mogelijk te beperken. "Omdat er op dit moment nog geen richtlijnen zijn vanuit het RIVM of kabinet is op dit moment de capaciteitsbepaling voor een wielerwedstrijd voor het totaal aantal aanwezige deelnemers, begeleiders en publiek op één persoon per 10m2 publieksruimte."

Daarnaast vraagt de KNWU om het hele VIP-gebeuren zoveel mogelijk buiten te houden en om, wanneer dat kan, op de fiets naar een wedstrijd te komen.

Het complete stappenplan is hier te lezen.

Laatste nieuws