'Oomen legde vorstelijk aanbod naast zich neer'

De transfer van Sam Oomen naar Jumbo-Visma komt niet als een verrassing. De 24-jarige Brabander legde namelijk afgelopen winter een vorstelijk aanbod van Iwan Spekenbrink naast zich neer, omdat hij weg wilde.
'Oomen legde vorstelijk aanbod naast zich neer'

Raymond Kerckhoffs schrijft op de website CyclingOpinions dat Oomen deze winter al in een vroegtijdig stadium aangaf zijn contract niet te willen verlengen, zelfs niet toen teammanager Iwan Spekenbrink hem een vorstelijk aanbod deed. Volgens Kerckhoffs een klap in het gezicht van Sunweb, dat bij enkele sponsoren aangaf met Oomen de opvolger voor Dumoulin al in huis te hebben.

Oomen wordt bij Jumbo-Visma herenigd met zijn vriend en voorbeeld Tom Dumoulin. Het klimtalent vertelde in december aan Wieler Revue Tom Dumoulin te missen. ""Ja, ik mis Tom", vertelde Oomen op de ploegenpresentatie van Sunweb. "Vooral om de persoon die hij is. Ik heb zijn eerlijkheid altijd enorm gewaardeerd, net als zijn wil om het beste uit zichzelf en anderen te halen. Hij genoot altijd van het fietsen en hij kon zo nu en dan ook wel een beetje een 'wappie' zijn. We deelden ook wel dezelfde humor. Maar gelukkig zie ik hem nog regelmatig en trekken we er samen op uit voor een tochtje."

  • Team Jumbo-Visma
  • Team Sunweb
  • Tom Dumoulin
  • Sam Oomen

Laatste nieuws