Van Emden: "Denk dat Dumoulin er gewoon gaat staan."

Ondanks dat Tom Dumoulin meer dan een jaar niet gekoerst heeft, verwacht Jos van Emden wel dat de kopman van Jumbo-Visma zijn normale niveau kan behalen. Dat zegt de Nederlands kampioen tijdrijden in een gesprek met Bureau Sport.

Van Emden: "Denk dat Dumoulin er gewoon gaat staan."
  • Afbeelding van Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin
  • Afbeelding van Jos van Emden Jos van Emden

Het verhaal is bekend. Sinds juni vorig jaar heeft Tom Dumoulin geen koers meer gereden. Eerst was er die valpartij in de Giro, later hielden darmproblemen hem van de fiets. Dus rezen de twijfels, kan Dumoulin zijn niveau nog wel halen? Jos van Emden maakt zich alvast geen zorgen, vertelt hij in een uitzending van Bureau Sport. "Ik snap dat wel, want hij mist een jaar lang koers", zegt Van Emden wanneer hem gevraagd wordt naar het niveau van Dumoulin.

"Maar hij traint zo goed en zeker gezien zijn vooruitgang op training de laatste weken denk ik dat hij er gewoon gaat staan." Van Emden vertelt dat hij Dumoulin zijn progressie aan den lijve ondervindt. "In het begin was het leuk, want toen kon ik hem nog volgen. Maar de laatste weken moest ik alle zeilen bijzetten om zijn trainingstempo in de Ardennen bergop te kunnen volgen. zijn niveau is gewoon heel goed."

Nieuws
  • Cor Vos