Van Vleuten wint Strade Bianche na heerlijke comeback

Annemiek van Vleuten heeft na een heerlijke comeback Strade Bianche op haar naam geschreven. Ze bleef Mavi Garcia en Leah Thomas voor.

Vleuten

Twee rensters sloegen snel een gat, maar toen de eerste gravelstroken opdoemden zat hun aanval er al snel op. De vijfde van in totaal acht stroken zorgde in het peloton voor onrust, voornamelijk omdat Anna van der Breggen en Lizzie Deignan de knuppel in het hoenderhok gegooid. Niet veel later viel het weer stil en zo bleef het een aantal keer hollen en stilstaan.

De laatste vijftig kilometer werd ingeluid met een aanval van elf sterke rensters, waaronder Mavi Garcia, Leah Thomas, Ellen van Dijk, Amanda Spratt en Soraya Paladin. De elf bleven niet lang bij elkaar, want Garcia besloot solo te gaan en reed binnen korte tijd twee minuten bijeen. Van Van Vleuten werd weinig vernomen in koers, maar haast vanuit het niets voegde de wereldkampioene zich bij de groep met achtervolgers. Dat was op zo'n minuut van koploper Garcia.

Van Vleuten zou na afloop zeggen dat ze er niet meer in geloofde, maar op veertien kilometer van de meet ging ze solo verder. In zeven (!) kilometer dichtte ze het gat. Garcia kon het wiel van Van Vleuten houden en ook Thomas leek nog terug te komen. Maar op de steile slotklim reed Van Vleuten uiteindelijk weg en boekte zo nog maar eens een prachtige zege.

Nieuws
  • Cor Vos