Colbrelli bezorgt Bahrain-McLaren ook zege in Occitanie

Een succesvolle dag voor Bahrain-McLaren. Na de zege in de Circuito de Getxo van Damiano Caruso, sloeg Sonny Colbrelli toe in de Route d'Occitanie.

Colbrelli

Nadat Bryan Coquard de Route d'Occitanie, waar onder anderen Chris Froome, Egan Bernal, Romain Bardet, Thibaut Pinot en Bauke Mollema van start zijn gegaan, het bal opende zaterdag, lag er in de tweede etappe een meer uitdagende rit te wachten. De finish lag namelijk op een oplopend stuk, maar naar verwachting zouden de sprinters desondanks gaan strijden om de dagzege.

Zes renners kozen het hazenpad. Van hen was de Japanner Fumiyuki Beppu de bekendste naam. Het peloton gaf de vluchters de ruimte om de dag te kleuren. Met nog vijftien kilometer voor boeg hadden de vluchters weliswaar nog een minuut, maar die voorsprong werd snel tenietgedaan door de achtervolgende ploegen. Het zou dan ook een massasprint worden, ondanks de vrij listige finale. Colbrelli werd perfect afgezet door zijn ploeg en wist het vervolgens vakkundig af te maken. Op een vierde plek was Arvid de Kleijn van ProTeam Riwal Readynez de beste Nederlander. Elia Viviani eindigde slechts als achtste.

Nieuws
  • Cor Vos