🎥 Arvid de Kleijn blijft maar winnen! Nederlander verreweg de sterkste in massasprint Tour de Langkawi

De Nederlandse sprinter Arvid de Kleijn heeft de vierde etappe van de Tour de Langkawi gewonnen. 

Arvid de Kleijn wint in Langkawi

Nummer drie van dit najaar is binnen! Na de Franse koersen GP Fourmies en GP d'Isbergues heeft Arvid de Kleijn nu ook een etappe in de Tour de Langkawi gewonnen. De 30-jarige renner van Tudor Pro Cycling won woensdagochtend in Maleisië de massasprint aan het einde van rit vier.

Nederlandse sprinttandem

Een één-twee-drietje werd het overigens niet voor De Kleijn. De vroege vlucht leek het namelijk te gaan halen in de etape naar Bentong. Na veel werk van zijn ploeg, werd de kopgroep pas in de slotkilometer ingerekend.

Vervolgens werd De Kleijn - zoals gewoonlijk - perfect in gang geschoten door Maikel Zijlaard. De Nederlandse sprinttandem draaide weer op volle toeren, al dreigde De Kleijn ingesloten te raken. Gelukkig koos hij ervoor om zijn vertrouwde sprintaantrekker via de buitenkant te passeren.

Hierna lag de weg open voor de sprintkopman van Tudor en knalde hij naar de overwinning. De Kleijn verwees de Spanjaard Matteo Malucelli en de Spanjaard Manuel Peñalver naar de plekken twee en drie, terwijl landgenoot Casper van Uden (Team dsm-firmenich PostNL) zesde werd.

Ondanks dat hij op papier de beste sprinter is, wist De Kleijn de eerste twee massasprints in Langkawi niet te winnen. De Nederlander kwam er tot twee keer toe niet goed uit in de chaotische finales. In rit één kwam hij niet verder dan de vijfde plek, terwijl hij bij zijn tweede kans als derde over de finish kwam.

Beelden van de sprint

Op dag drie van de Tour de Langkawi sloeg dsm-renner Max Poole een dubbelslag in de koninginnenrit naar Cameron Highlands. De Britse klimmer staat ook na vandaag nog aan de leiding. De Maleisische rittenkoers duurt tot en met zondag en kent enkel nog vlakke etappes. De eindzege voor Poole lijkt daarmee binnen, terwijl De Kleijn zijn prijzenkast dus nog verder kan vullen.

Volgend jaar een grote ronde?

Zijn overwinning in Maleisië is zijn vierde overwinning van dit jaar, waarin De Kleijn ook veel ereplaatsen op het hoogste niveau behaalde. In het voorjaar werd hij drie keer tweede in sprints in de UAE Tour en won hij een massasprint in Parijs-Nice.

Ook volgend jaar rijdt de laatbloeier voor het Zwitserse Tudor Pro Cycling, dat zich voor versterkt heeft met toppers Julian Alaphilippe en Marc Hirschi. De ploeg van Fabian Cancellara mikt hiermee op een wildcard voor de Giro of de Tour. Arvid de Kleijn mag dus stilaan hopen op een deelname aan een grote ronde.

Nieuws
  • Cor Vos