🎥 Terugkijken! Arvid de Kleijn sprintte op weergaloze wijze naar de overwinning in GP Fourmies

De Franse eendagskoers GP Fourmies werd zondag gewonnen door Arvid de Kleijn, die de concurrentie het nakijken liet in de massasprint. 

Arvid de Kleijn wint GP Fourmies

Terwijl Olav Kooij zegevierde in de BEMER Cyclassics in Hamburg, onderstreepte ook Arvid de Kleijn zondag zijn klasse als topspurter. De Nederlander schreef de Franse koers GP de Fourmies door de massasprint te winnen.

Met overmacht

De GP de Fourmies is een Pro-koers en behoort dus niet tot de WorldTour. Daarom was het deelnemersveld hier een stuk minder dan in de BEMER Cyclassics, waar Kooij won. Toch moest De Kleijn het opnemen tegen enkele gevestigde namen.

Zo verwees de 30-jarige Nederlander sprinter Gerben Thijssen en hardrijder Søren Wærenskjold naar de plekken twee en drie. Ook beloftevolle spurters als Milan Fretin, Jensen Plowright en Giovanni Lonardi deden mee aan de massasprint, alsook Jon Aberasturi en David Dekker.

Dat deerde De Kleijn niet, want de rappe man van het Zwitserse Tudor Pro Cycling was verreweg de snelste. Gangmaker, landgenoot en ploegmakker Maikel Zijlaard leidde de sprint voor De Kleijn in, waarna hij iedereen het nakijken liet. De Nederlander knalde met overmacht naar de zege, zoals te zien in de beelden hieronder.

Grote ronde?

Ondanks dat het pas de tweede seizoenszege voor De Kleijn was, heeft hij zich dit jaar aardig in de kijker gereden. De laatbloeier sprintte in bijvoorbeeld de UAE Tour al driemaal naar de tweede plaats. Zijn eerste seizoenszege was bovendien een hele speciale, namelijk een rit in Parijs-Nice.

Arvid de Kleijn staat hierna nog twee seizoenen onder contract bij Tudor. Die ploeg timmert aardig aan de weg met onder meer aanwinsten Marc Hirschi en Julian Alaphilippe voor het volgende seizoen.

De ploeg lijkt daarom volgend seizoen aanspraak te maken op wildcards voor zowel de Giro als de Tour. Grote kans dus dat we de Nederlandse sprinter - die in 2023 Milaan-Turijn won - in een van de twee grote rondes aan het werk gaan zien.

Nieuws
  • Cor Vos