Mollema na vijfde plek in Route d'Occitanie: 'Geeft goed gevoel'

Bauke Mollema werd gisteren vijfde in de door Egan Bernal gewonnen bergetappe. Het was voor de Groninger de eerste echte test sinds het seizoen weer op gang geschoten is. De renner van Trek-Segafredo was tevreden met z'n uitslag.
Mollema na vijfde plek in Route d'Occitanie: 'Geeft goed gevoel'

De Route d'Occitanie is voor Mollema de eerste koers van het nieuwe seizoen, om het zo maar te noemen. De Groninger heeft de afgelopen maanden flink getraind vertelt hij. "Ik had een goed gevoel en dat is fijn na een lang trainingsblok en hoogtestage met het team. Ik ben blij dat ik weer wat pittige wedstrijdkilometers in de benen heb."

Ploeggenoot Julien Bernard zat in de kopgroep, maar de Fransman kreeg nooit veel ruimte. "Julien reed sterk in de ontsnapping, maar INEOS gaf de vluchters nooit veel ruimte, waardoor het allemaal op de slotklim van 10 kilometer lang aankwam", zegt Mollema daarover.

Vandaag wordt de slotetappe van de Route d'Occitanie verreden, een rit met heuvelachtige finale. Mollema vervolgt zijn seizoen met de Mont Ventoux Dénivelé Challenge en Tour de l'Ain deze week. Volgende week zaterdag verdedigt hij zijn titel in de Ronde van Lombardije, om vervolgens de Tour en de Vuelta te rijden.

  • Bauke Mollema

Laatste nieuws