WK in Zwitserland gaat niet door. UCI zoekt alternatief

Het WK in het Zwitserse Aigle-Martigny gaat dit jaar niet door. De Zwitserse regering verbiedt evenementen met meer dan 1.000 personen. De UCI gaat op zoek naar een alternatief en komt op z'n laatst op 1 september met dat alternatief. Men gaat op zoek naar een gelijkaardig parkoers, liefst in Europa.
WK in Zwitserland gaat niet door. UCI zoekt alternatief

Normaal gesproken zou het WK dit jaar van 20 tot en met 27 september plaatsvinden in Zwitserland, maar dankzij de coronamaatregelen in het Alpenland kan dat niet doorgaan. Het verbod op evenementen met meer dan 1.000 toeschouwers is vandaag verlengd tot en met eind september. Dat gooit roet in het eten van het WK.

"Op die manier kunnen we geen WK organiseren", verklaart de organisatie. "Met alle wedstrijden op het programma, wordt het onmogelijk om de sociale afstand te houden en de stroom toeschouwers in goede banen te leiden. Bovendien geldt voor 45 van de 90 deelnemende landen een quarantaineplicht. Daardoor kunnen heel wat renners niet meedoen."

UCI: 'Op zoek naar alternatief'

We gaan op zoek naar een soortgelijk parkoers als in Zwitserland", laat de UCI weten. "Op die manier kan hetzelfde type renners deelnemen aan het WK. Op z'n laatst op 1 september beslissen we daarover."

Laatste nieuws