Roglic wint op z'n Zoetemelks in Dauphiné, hegemonie Jumbo-Visma wel minder

Jumbo-Visma blijft voorlopig winnen, want Primoz Roglic kwam solo over de meet in de tweede etappe van de Dauphiné. In de rit naar de Col de Porte reed hij vlak voor de finish op z'n Zoetemelks weg. Hij wordt ook leider in het algemeen klassement.

jumbo-visma
  • Sepp Kuss Sepp Kuss
  • Primož Roglič Primož Roglič

We waren er al bijna aan gewend om Jumbo-Visma aan kop te zien van het peloton op een beklimming, maar vandaag was de orde even hersteld in de tweede etappe van het Criterium du Dauphiné. In etappe naar de Col de Porte was het roodzwart van INEOS in de slotklim in de meerderheid ten opzichte van het geelzwart van Jumbo-Visma.

Op een goede 4 kilometer van de streep voerde Michal Kwiatkowski de forcing en dat maakte slachtoffers. Toen hij zijn werk had gedaan en Geraint Thomas en Pavel Siviakov overnamen waren er nog een 15 bij elkaar, waarbij Steven Kruijswijk moest lossen en Tom Dumoulin steeds in het laatste wiel van het groepje zat. Roglic en Sepp Kuss reden schijnbaar gemakkelijk mee omhoog.

Dat bleek wel toen Kuss met nog twee kilometer van de streep de kop overnam van de groep der favorieten, waaruit Dumoulin uiteindelijk toch ook moest lossen. De Amerikaan neutraliseerde een aanval(letje) van Bernal eenvoudig. Daarna zette Roglic zich op kop en op zo'n 750 meter van de streep had hij plots, op z'n Zoetemelks, een gaatje. Niemand zag 'm meer terug en de Sloveen won. Door z'n zege neemt hij ook de leiding in het algemeen klassement over van Wout van Aert.

Top 10 etappe

Nieuws
  • Cor Vos