Fabio Jakobsen reageert: 'Dankbaar dat ik nog leef'

Voor het eerst sinds zijn zware valpartij in de Ronde van Polen twee weken geleden heeft Fabio Jakobsen van zich laten horen. De Nederlands kampioen laat via een statement op de website van zijn ploeg Deceuninck-Quickstep weten dat hij stapje voor stapje vooruit kan kijken naar de toekomst.
Fabio Jakobsen reageert: 'Dankbaar dat ik nog leef'

"Het is nu twee weken na mijn val in Polen", begint Jakobsen in het statement. "De traumadokters en verpleegsters aan de finish in Katowice hebben mijn leven gered, waarvoor ik hen enorm dankbaar ben. Ik heb een week doorgebracht op de intensive care van het St. Barbara ziekenhuis in Sosnowiec. Hier hebben ze me meteen vijf uur geopereerd en me de kans gegeven om te leven. Ik ben alle medewerkers van dit ziekenhuis erg dankbaar."

"Het was een moeilijke, donkere periode voor mij op de IC en ik was bang het niet te overleven. Mede dankzij de organisatie achter de Ronde van Polen en mijn team Deceuninck - Quick-Step kon mijn familie dicht bij me zijn, wat me heel veel kracht gaf."

Inmiddels weer thuis

Jakobsen vertelt dat hij inmiddels weer thuis is en dat hij rust moet nemen: "Afgelopen woensdag ben ik overgeplaatst naar het Leids Universitair Medisch Centrum. Ik werd opgenomen op de KNO-afdeling en verder behandeld. Stap voor stap kan ik zelfstandiger gaan leven. Momenteel ben ik thuis, waar de wonden in mijn gezicht en mijn blessures kunnen herstellen. Daarnaast moet ik de komende maanden veel rusten vanwege een zware hersenschudding. In de komende weken en maanden zal ik meerdere operaties en behandelingen ondergaan om de blessures aan mijn gezicht te herstellen."

'Dankbaar dat ik nog leef'

"Hierbij wil ik iedereen laten weten dat ik erg dankbaar ben dat ik nog leef. Alle berichten en woorden van steun hebben me enorm veel kracht gegeven. Stap voor stap kan ik langzaam naar de toekomst kijken, en ik zal vechten om te herstellen. In het bijzonder wil ik Dr. Rafael bedanken, die mijn chirurg in Polen was, Dr. Vanmol, die aanwezig was als teamarts in Polen, Patrick Lefevere die mijn familie dicht bij mij bracht en Agata Lang en familie die, namens van de Ronde van Polen, erg goed voor mijn familie zorgde."

  • Deceuninck-Quick Step
  • Fabio Jakobsen

Laatste nieuws