Remco Evenepoel verlaat ziekenhuis: 'Over een half jaar weer top zijn'

Remco Evenepoel heeft het ziekenhuis verlaten en zal thuis verder revalideren. Het Belgische supertalent verbleef, als gevolg van een vreselijke val in de Ronde van Lombardije, een week lang in het ziekenhuis in Herentals. Evenepoel staat voor een lange revalidatie, maar klinkt strijdbaar.
Remco Evenepoel verlaat ziekenhuis: 'Over een half jaar weer top zijn'

Volgens Evenepoel gaat heft een stuk beter met hem dan een week geleden, dat vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "Ik ben er nog, daar trek ik me aan op", klinkt het. "Ik heb geen verlamming en ik leef nog. Dat is voor mijn familie het belangrijkste. Op de dag van het BK tijdrijden zette ik mijn eerste stappen, op de dag van het EK mag ik naar huis. Ik kon die twee koersen winnen, maar dit voelt als een persoonlijke overwinning."

Op Instagram deelde Evenepoel het volgende bericht

"Ik moet tot eind september zo goed als blijven liggen", legt hij uit. "Ik mag wel eens stappen, maar dat is het maximum. Het zijn vrij ingewikkelde breuken, die tweehonderd procent moeten genezen zijn alvorens ik opnieuw op een zadel kan zitten."

Volgens Evenepoel gaat het een half jaar duren vooraleer hij weer op niveau is: "Ik hoop dat het me geen bloed kost, maar wel veel zweet en tranen. We gokken op een half jaar voor ik top zal zijn, maar dat heb ik er voor over."

  • Deceuninck-Quick Step
  • Remco Evenepoel

Laatste nieuws