Manager Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen: 'Ze hebben contact gehad' 

Martijn Berkhout, de manager van Fabio Jakobsen én Dylan Groenewegen, zat gisteren bij De Avondetappe en vertelde daar open over hoe het er na het drama in Polen met beide sprintkanonnen voor staat.
fabio jakobsen

Martijn Berkhout is zowel de manager van Fabio Jakobsen als Dylan Groenwegen (en vele andere Nederlandse renners). De oud-coureur zat gisteren bij De Avondetappe en vertelde over de nasleep van de verschrikkelijke crash in de Ronde van Polen. "Ze hebben contact gehad. Fabio is wat dat betreft in de lead. Zijn herstel staat voorop. Ik hoop dat die twee ooit weer tegen elkaar kunnen sprinten."

Of dat daadwerkelijk zover komt is in eerste instantie afhankelijk van het herstel van Fabio Jakobsen. "Hij zit in de herstelfase. Een traject waar-ie is ingegaan nadat iedereen eerst vreesde voor z'n leven, en daarna was het de vraag hou hij uit die kunstmatige coma zou komen. Die lijn schuift nu dus op naar herstel. Maar het is afwachten of het lichaam dat kan. Het probleem met z'n stembanden moet gewoon goedkomen, dat is heel belangrijk om weer topsporter te kunnen worden. De tijd moet het leren, maar er zit zoveel vuur in Fabio!"

Waar het bij Jakobsen - op dit moment - vooral om fysiek herstel gaat, zit Dylan Groenewegen op dit moment 'in een mentaal traject' volgens Berkhout. "Er zijn natuurlijk alleen maar verliezers in dezen. Dylan voelt zich niet heel prettig. Er is ontzettend veel op 'm afgekomen qua social media. Hij ontving bedreigingen zoals we dat in het wielrennen nooit hebben gezien. En hij wordt nog steeds bedreigd."

Ondertussen spelen er ook juridische zaken. "We laten beide renners onafhankelijk van elkaar adviseren. Maar we kijken ook vooral naar de UCI, de World Tour en de organisatie van de Ronde van Polen. We horen niks van ze, maar het is duidelijk dat ze hebben ongelofelijke fouten gemaakt. Een commissaris had het parcours moeten checken en dat is niet gebeurd. Er zijn zoveel vragen en dat zijn we nu allemaal aan het uitzoeken."

(Hier kijk je de uitzending van De Avondetappe met Martijn Berkhout terug.)

  • Fabio Jakobsen
  • Dylan Groenewegen

Laatste nieuws