Michael Woods wint in Tirreno, Wilco Kelderman derde

De derde etappe van de Tirreno werd een prooi voor de Canadess Michael Woods. Wilco Kelderman pakte bonificatieseconden door het sprintje van een groepje daarachter te winnen.

wilco kelderman
  • Michael Woods Michael Woods
  • Wilco Kelderman Wilco Kelderman

Michael Woods van Education First ging vandaag als eerste over de meet in de derde etappe van de Tirreno. Hij versloeg in een sprin à deux Rafal Majka met speels gemak. De Canadees voorkwam daarmee dat BORA-hansgrohe voor de de derde maal op rij er met de dagzege vandoor ging - de eerste twee etappes waren een prooi voor Pascal Ackermann. De etappe - meer dan 200 kilometer lang - kende aan het einde een muur met stijgingspercentages van rond de 20 procent. Woods en Majka reden daar weg.

Achter het duo won Wilco Kelderman het sprintje van een groep met veel klassementsrenners. Hij legde onder andere Aleksandr Vlasov en Jakob Fuglsang. Vincenzo Nibali was de grote afwezige in het groepje dat 20 seconden na Woods over de streep kwam. Voor Mathieu van der Poel was de muur er net iets te veel aan. Hij eindigde op 33 seconden als twaalfde.

De top 10 van de etappe (de nummer 6 moet Henao zij en niet Pacioni)

Nieuws
  • Cor Vos