Tom Dumoulin na dertiende etappe: 'Voel me beter dan in de Pyreneeën, we hebben laten zien sterker te zijn dan INEOS'

Tom Dumoulin stelde zich weer volledig in dienst van Primoz Roglic, die goede zaken deed in het algemeen klassement. Lees hier wat de Limburger na de zware bergrit te zeggen had.
tom dumoulin

Tom Dumoulin leek in de etappe naar de Puy Mary sterker dan in de Pyreneeën. Hij voerde lang het groepje van de favorieten aan en zag dat de mannen van INEOS Grenadiers een beetje door de mand vielen. "Kwiatkowski en Castroviejo reden denk ik al zo'n hoog tempo dat Carapaz al een beetje kapot was. Zij moesten wat proberen; ze zijn hier immers ook om de Tour te winnen", zei de Jumbo-renner met een lachje tegen de NOS en het AD.

"Bij ons ging het allemaal prima. Ik denk dat wij, en ook Primoz zelf, hebben laten zien sterker te zijn dan INEOS. Ik sprak op de klim even met Sepp Kuss om te zeggen dat we de rollen om gingen draaien. Normaal ben ik de laatste man, maar Sepp was net ietsje sterker vandaag. Uiteindelijk hoefde ik niet eens zo heel veel te doen. Het ging prima en was voor mij persoonlijk ook een goede dag. Ik voel me beter dan in de Pyreneeën en hoop dat ik die lijn naar de Alpen kan voortzetten."

  • Tom Dumoulin

Laatste nieuws