BinckBank Tour bokst het voor elkaar: organisatie presenteert alternatief parcours

Het zal je maar gebeuren: nog in de koers horen dat een deel niet door kan gaan. Bij de organisatie van de BinckBank Tour gingen ze niet bij de pakken neerzitten.
binckbank tour

Het nieuws zal dinsdagavond als een bom zijn ingeslagen bij de organisatie van de BinckBank Tour: de Nederlandse gemeenten die hun vergunningen introkken om de BinckBank Tour op hun grondgebied te laten passeren, starten of finishen. De tijdrit in Vlissingen viel gisteren in het water, maar voor de startplaats van de etappe van vandaag en de rit van vrijdag, die zou finishen in Sittard, vond de organisatie alternatieven.

Rob Discart van Golazo, het Vlaamse evenementenbureau dat de organisatie van de BinckBank Tour voor z'n rekening neemt, schakelde snel en vond Aalter, al de beoogde finishplaats van vandaag, ook bereid de start voor z'n rekening te nemen. Daardoor rijden de renners het plaatselijke parcours nu zeven keer in plaats van drie keer, waardoor er een etappe ontstaat van 145 kilometer.

Voor de rit van vrijdag lag het iets gecompliceerder. Men ging op zoek naar een parcours om alsnog een tijdrit te organiseren. Het circuit van Zolder passeerde de revue, maar dat bleek al bezet te zijn. De organisatie zocht door en kwam uit bij de Vlaamse gemeente Riemst, dat de BinckBank Tour graag wilde ontvangen.

Het gevolg: een 8 kilometer lange tijdrit die de renners over de Slingerberg voert, zoals de naam al doet vermoeden een 600 meter heuvel met maar liefst 9 bochten, die aan 6 procent omhoog loopt. Namens alle wielerliefhebbers: dank organisatie (en ook aan de notabelen in Riemst)!

Het snelle handelen van de organisatie bleef ook in het peloton niet onopgemerkt

Laatste nieuws