Het regende de hele dag in de BinckBank Tour en dus wint... Mads Pedersen

Geen start in het Zeeuwse Philippine, maar wel koers in de BinckBank Tour vandaag. Zeven lokale rondes in en rond Ardooie. Hier lees je hoe het ging.
mads pedersen

Vijf renners keken vanochtend uit het raam, zagen het regenen en dachten: wij gaan koers maken. De Nederlanders Oscar Riesebeek (Alpecin-Fenix), Pim Ligthart (Total-Direct Energie), de Belgen Jonas Rickaert (Alpecin-Fenix), Kenneth van Rooy (Sport Vlaanderen-Baloise) en de Fransman Adrien Petit (Total Direct Energie) vormden aldus de kopgroep en hielden het in de stromende regen lang vol.

Met nog 15 kilometer te gaan doemde de Gouden Kilometer op. De kopgroep trok zich daar weinig van aan in een ultieme poging voor het peloton uit te blijven - stiekem pikte overigens Rickaert alle 9 secondes weg. Inmiddels waren de twee Alpecin-mannen en de twee Total-mannen Kenneth van Rooy kwijtgespeeld.

Uiteindelijk werden de vier toch gegrepen. Ligthart, Petit en Riesebeek als eerste; de sterke Jonas Rickaert maar pas op 2,5 kilometer van de meet, onder andere onder commando van BORA (voor Pascal Ackermann), Trek-Segafredo (voor Pedersen) en CCC (voor Jakub Mareczko).

Sprinten dus. In de smalle laatste kilometers ging het op wonderbaarlijke wijze goed; iedereen bleef op de been. In de laatste rechte lijn was het Mads Pedersen, hoe kan het ook anders in de regen, die in de laatste meters langs Pascal Ackermann en leider Jasper Philipsen glipte. De Deen neemt ook de leiding in het algemeen klassement over.

De sprint

De top 10 van de dag

Laatste nieuws