Kelderman en Kruijswijk balen na openingstijdrit Giro: 'Wind gedraaid' 

Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk hadden geen slechte benen, maar de wind gooide wel roet in het eten tijdens de Giro-start op Sicilië.

wilco kelderman
  • Afbeelding van Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk
  • Afbeelding van Wilco Kelderman Wilco Kelderman

Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk eindigden respectievelijk op 1.28 en 1.44 als 68ste en 96ste van de ongenaakbare Filippo Ganna in de 15,1 kilometer openingstrijdrit van de Giro. Dat lag niet aan de benen, maar aan de gedraaide wind in de tijdrit in dalende lijn naar Palermo. De vroege starters met klassementsambities als Geraint Thomas en Simon Yates deden dus goede zaken.

Voor Kelderman en Kruijswijk was het na afloop balen. Kelderman: "Ik voelde me heel sterk en heb voor m'n gevoel ook goed gereden. Alle jongens die om me heen startten verliezen zowat meer tijd op Thomas. Dat heeft alles met die gedraaide win te maken", analyseert de Sunweb-renner.

Steven Kruijwijk kwam met een zelfde soort verhaal. "Zonde dat ik zoveel tijd verlies op Thomas, maar het is dan weer goed om te zien dat het mede door de omstandigheden komt en niet door slechte benen. Neemt natuurlijk niet weg dat Thomas al een hoop tijd pakt en het erg balen is nu al zo ver achter te staan op zo'n grote kanshebber."