Démare superieur naar derde ritzege na waaierrit

Arnaud Démare heeft zijn derde ritzege te pakken in de Giro. De Franse kampioen was in de havenstad Brindisi wederom verreweg de snelste in de massasprint. Peter Sagan zat aan het wiel, maar wist niet langszij te komen.

Démare

De zevende etappe van Matera naar Brindisi was een tumultueuze. De harde zijwind zorgde al vroeg in de rit voor een versplinterd peloton. De Nederlandse klassementsrenners Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman zaten keurig mee vooraan in de eerste groep. Jakob Fuglsang, Rafal Majka en Domenico Pozzovivo lieten zich verrassen en moesten hun ploegen aan het werk zetten om het gat te dichten. Ook werd het peloton in deze vlakke rit opgeschrikt door een aantal valpartijen, zonder slachtoffers van naam overigens.

In de slotfase nam Jumbo-Visma het heft in handen om kopman Kruijswijk uit het gedrang te houden. Het gevolg was een ontregelde sprint waarin Groupama-FDJ (Démare) noch UAE (Gaviria) een treintje kon vormen. Démare week nog enigszins af van zijn lijn, tot ergernis van Sagan, maar dat veranderde niets aan het resultaat. Vooralsnog zal de Fransman geen spijt hebben van zijn keuze de Tour de France links te laten liggen.