Chantal Blaak wint Ronde van Vlaanderen, Anna van der Breggen houdt benen stil: 'Reed voor de meiden'

Chantal Van den Broek-Blaak won de Ronde van Vlaanderen, maar wat deed Anna van der Breggen nou toen ze bij Annemiek van Vleuten kwam?
chantal blaak

Chantal Van den Broek-Blaak kwam solo als eerste over de meet in Oudenaarde bij de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen en maakte zo met de zege van Mathieu van der Poel in diezelfde ronde voor de mannen en het bijna roze voor Wilco Kelderman het Nederlandse succes compleet. Ze rondde een overtal in de kopgroep van Boels-Dolmans sterk af en pakte uiteindelijk meer dan een minuut.

Maar het had net zo goed een andere Nederlandse kunnen zijn die er met de winst vandoor had kunnen gaan, want op 27 kilometer van de aankomst demarreerde Annemiek van Vleuten op de Hotond. Ze leek weg te rijden bij alles en iederen. Tot Anna van der Breggen er zo naartoe reed en vervolgens de benen stil hield. Van Vleuten had ook geen zin om met de wereldkampioene in het wiel verder te rijden, dus ontstond de merkwaardige situatie dat ze allebei de benen stilhielden. Ze lachten wat en hop, daar zaten ze weer in de groep.

Blaak profiteerde en reed op de Oude Kwaremont weg. Van der Breggen en Blaak gaven na afloop enige uitleg over dat incident met Van Vleuten. "Anna zei gisteren in de teammeeting al: 'meiden, ik ben hier voor jullie'. Ik denk dat we het spel goed gespeeld hebben met de ploeg." Van der Breggen bevestigde: "Ik reed inderdaad voor de meiden. Zij hebben het hele seizoen al voor mij gereden en we hadden met Chantal, Amy en Jolien drie vrouwen die van deze koers dromen."

Achter Blaak werd Amy Pieters tweede om het Nederlands (en Boels-Dolmans) succes compleet te maken. Voor de Belgen was er ook nog een succesje: Lotte Kopecki werd derde.

Laatste nieuws