Chris Froome: 'Geloof me als ik je zeg dat ik nog lang niet klaar ben' 

De Brit kende een moeilijke periode, maar is nog steeds strijdvaardig.
chris froome

In de etappe naar de Angliru zagen we zondag een glimpje van de oude Chris Froome. De viervoudig winnaar van de Tour de France reed zowaar een tempo op kop van de groep der favorieten waar hij anderen pin mee leek te doen; hij was de laatste man voor z'n kopman Richard Carapaz. Tekenen van verbetering dus, bij de 35-jarige Brit die na een zware valpartij in de verkenning van de tijdrit in Dauphiné van 2019 ernstig geblesseerd raakte.

Froome zelf merkt die tekenen van verbetering ook op en is tegenover de Italiaanse website TuttoBiciWeb strijdvaardig. "Ik kreeg na m'n mindere optredens al tal van tweets die zeiden dat ik er beter mee op kon houden. Maar als ik zo in elkaar had gezeten, dan had ik nooit iets bereikt tijdens m'n carrière. Geloof me maar als ik zeg dat ik er nog lang niet klaar mee ben", is de in Kenia geboren Froome ervan overtuigd dat hij er volgend seizoen weer écht staat.

Hij krijgt daarbij steun uit misschien toch wel enigszins verrassende hoek. Bradley Wiggins, z'n voormalige ploeggenoot met wie hij achter de coulissen weleens in de clinch lag over het kopmanschap, denkt er hetzelfde over. "Chris Froome zal weer de renner worden die hij was. Het is sterk en slim met het oog op volgend seizoen dat hij zich nu zo opoffert voor het team. Een goede basis. Hij doet volgend jaar mee voor zijn vijfde Tourzege, daar ben ik van overtuigd."

  • Chris Froome

Laatste nieuws