Iljo Keisse is helemaal klaar met gedrag Vincenzo Nibali: 'Hij is altijd bezig met intimiderende frutsen' 

Het is duidelijk dat Vincenzo Nibali niet heel erg z'n best doet om vrienden te maken in het peloton.

vincenzo nibali
  • Iljo Keisse Iljo Keisse
  • Vincenzo Nibali Vincenzo Nibali

Hij noemt 'm nog net geen maffiabaas, maar Deceuninck-Quickstep-veteraan is in een interview in de Belgische krant Het Laatste Nieuws allesbehalve mild over een andere ervaren rot in het peloton: Vincenzo Nibali. De Siciliaan kan weinig goeds meer doen bij Keisse. "Nibali heeft het moeilijk met iedereen en iedereen heeft het moeilijk met Nibali. Hij rijdt soms naast je en maakt een praatje, maar dan kan hij jen de volgende dag straal voorbij rijden. Dat doet hij bewust.

Volgens de ervaren Belg is zijn jonge ploeggenoot Remco Evenepoel ook al ten prooi gevallen aan het gedrag van Nibali. "Het werkt bij Remco ook op de zenuwen. Vorig jaar in de Ronde van Duitsland ging Nibali opeens uit het niets sprinten voor de bergpunten, waardoor Remco die trui verloor. Met dat soort intimiderende frutsen houdt Nibali zich bezig."

Keisse stelt ook dat de val van Evenepoel in de Ronde van Lombardije op het conto van de Haai van Messina komt, al geeft de Belg daarbij wel aan dat het daar, waar Nibali het tempo bepaalde in de gevaarlijke afdaling van de Muro di Sormano, om een normale koerssituatie ging. "Hij dwong daar Remco de fout in. Dat heeft hij eerder imn de Giro bij andere renners al gedaan (Steven Kruijswijk, red.); daar kun je niks van zeggen, dat is koers."

Nibali had het in de Giro van dit seizoen ook al aan de stok met Jakob Fuglang, wat tot rare koerssituaties leidde: Nibali zette zijn een mannetje van zijn ploeg op kop toen Fuglsang in een afdaling lek reed.