Marc Hirschi gaat (nog) niet voor een klassement komend seizoen: 'Maar ga het wel proberen in Ronde van Vlaanderen'

De revelatie van afgelopen seizoen laat zich uit over z'n programma van komend seizoen.

marc hirschi
  • Afbeelding van Marc Hirschi Marc Hirschi

Met onder andere een etappezege in de Tour en winst in de Waalse Pijl was Sunweb-renner Marc Hirschi dé revelatie van het afgelopen seizoen. Hij reed zo sterk bergop in de Tour dat hij klassementsambities zou mogen koesteren, maar daar wil de 22-jarige Zwitser voorlopig nog niets van weten, zegt hij tegen de website Velonews.

"De komende jaren is dat niet aan de orde. Dat heeft tijd nodig. Maar ooit wil ik het wel doen. Het is een langetermijnproject. Of rondes van drie weken bij me passen moet ik echt nog uitzoeken. Dus de focus ligt het komende jaar in ieder geval nog op de dingen waar ik nu al goed in ben: eendagswedstrijden."

Bij eendagswedstrijden en Hirschi denk je dan gezien het afgelopen seizoen vooral aan de Ardense klassiekers en de Ronde van Lombardije. "Die passen inderdaad het beste bij mij en daar ga ik me ook zeker op richten, maar ik wil het ook proberen in de Ronde van Vlaanderen. Ook de wegwedstrijd van de Olympische Spelen staat hoog op m'n verlanglijstje", lichtte Hirschi z'n mogelijke programma voor 2021 toe.