Evenepoel heeft bijna geen last meer van blessures: 'Ben 5 kilo lichter'

Remco Evenepoel verblijft momenteel in het zuiden van Spanje om te revalideren van de blessures die hij opliep nadat hij hard viel in de Ronde van Lombardije. De jonge Vlaming kijkt met vertrouwen vooruit naar 2021. Het gaat zelfs beter dan gehoopt.
Evenepoel heeft bijna geen last meer van blessures: 'Ben 5 kilo lichter'

"De eerste verwachtingen waren dat ik nu pas de fietstrainingen zou kunnen hervatten, maar dat deed ik een maand geleden al. En ik voel elke week progressie. Ik zit steeds steviger op de fiets, ik vind steeds meer power. Ik heb er vertrouwen in", vertelt Evenepoel in een gesprek met WielerFlits.

Hij vertelt bovendien dat hij lichter is dan een jaar geleden. "Mijn gewicht schommelt op dit moment tussen de 59 en de 60 kilogram. Dat is vier, vijf kilo minder dan een jaar geleden. Mijn babyvet is weg", legt hij uit, wanneer hij gevraagd wordt of hij al even ver is als een jaar geleden. "En het spreekt voor zich dat je dan minder Watts moet duwen om even snel te rijden. Maar binnen een paar weken zullen wel testen worden gedaan en heb ik daar een beter zicht op."

Evenepoel vertelde in januari van dit jaar, tijdens het trainingskamp van Deceuninck-Quick Step in Calpe precies hetzelfde. Dat hij wat kilo's is afgevallen. Hij vertelt dat hij door de lange inactiviteit van de afgelopen maanden spiermassa heeft verloren, maar dat hij ook goed op zijn gewicht let. "Ik wist dat elke kilogram extra er een te veel zou zijn om opnieuw de top te bereiken. De schrik om zwaarder te worden, zat er wel in. Dus lette ik extra op. ik wist dat elke kilogram extra er een te veel zou zijn om opnieuw de top te bereiken. De schrik om zwaarder te worden, zat er wel in. Dus lette ik extra op."

Geen angst

Evenepoel vertelt voorts dat hij zo snel mogelijk weer aan de start van een koers verschijnt. De Tour Down Under gaat komend jaar niet door in verband met de corona-pandemie, daarom noemt hij de Ronde van Valencia een optie: "Het maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Gewoon zo rap mogelijk."

En wat als Evenepoel zich in koers weer in een afdaling moet storten? Hij vertelt dat hij geen angst heeft overgehouden aan zijn val. "Toen ik naar koersen op tv keek, heb ik nooit mijn hoofd afgewend. Ik genoot ervan om bijvoorbeeld Hirschi te zien dalen. Ook hier in Spanje daal ik vlot. Dat is positief, ook voor straks tijdens de ploegstage."

  • Deceuninck-Quick Step
  • Remco Evenepoel

Laatste nieuws