Cavendish naar oude liefde Deceuninck-Quick Step: 'Jakobsen zal hier plezier aan beleven'

Mark Cavendish neemt nog geen afscheid als profrenner. De 35-jarige sprinter rijdt volgend jaar bij Deceuninck-Quick Step. Tussen 2013 en 2015 won hij 44 koersen voor de ploeg.
Cavendish naar oude liefde Deceuninck-Quick Step: 'Jakobsen zal hier plezier aan beleven'

Nochtans leek het erop dat 2020 wel eens het laatste jaar voor Cavendish zou kunnen worden. Zijn contract bij Bahrain-McLaren liep af en na Gent-Wevelgem hintte hij duidelijk op het einde van zijn (imposante) carrière. Echter, Patrick Lefevere viste hem op. En zo rijdt Cav in ieder geval nog een jaar in het peloton. "We delen zo veel mooie herinneringen. Tijdens zijn drie seizoenen bij het team heeft hij ons niet alleen tientallen overwinningen bezorgd, maar heeft hij ook getoond dat hij een toegewijde teamspeler is", legt Lefevere uit aan Sporza. "We zijn heel blij dat Cavendish terug is. Hij is een leider en brengt veel ervaring mee voor onze jonge renners. Tegelijkertijd hebben we er vertrouwen in dat hij nog iets kan bijdragen aan het team."

Cavendish is zelf ook erg opgetogen, vertelt hij: "Ik kan niet wachten om weer samen te werken met de ploeg, waarmee ik een van de meest succesvolle hoofdstukken uit mijn carrière heb geschreven. Zelfs in een verstoord seizoen hebben ze getoond hoe sterk ze zijn en ik hoop daar iets aan te kunnen bijdragen. Ik kan niet wachten om weer bij de Wolfpack te horen."

Steels: 'Hij brengt veel ervaring mee'

Ploegleider Tom Steels, zelf voormalig topsprinter, noemt de terugkeer van Cavendish een uitdaging. "Mark is toch een figuur waar je plezier aan beleeft", zegt hij. Hij heeft enkele mindere jaren gehad. Op sportief vlak zullen we stap voor stap weer moeten opbouwen. Ik denk dat we er in de eerste plaats voor moeten zorgen dat hij weer met plezier kan koersen. Ik twijfel er niet aan dat hij nog altijd de capaciteiten heeft om wedstrijden te winnen. Maar het koersplezier is de eerste prioriteit."

Volgens Steels is de meerwaarde van Cavendish groter dan alleen het sportieve: "Hij brengt veel ervaring mee. Zijn specifieke kijk op sprinten kan een hulp zijn voor jongens als Bennett of Hodeg. Als Jakobsen terugkomt, zal hij daar ook plezier aan beleven. Mark is iemand die altijd goed is geweest voor zijn collega's. Hij kan explosief zijn na de koers, maar heel lief een uur later. Door zijn persoonlijkheid zal hij altijd iets bijdragen."

  • Deceuninck-Quick Step
  • Mark Cavendish

Laatste nieuws