Frans Maassen: 'Als ik nu iemand zonder helm zie fietsen, denk ik 'wat een mafkees'

Frans Maassen over veiligheid in het wielrennen én over Tom Dumoulin.
frans maassen

Jumbo-Visma-ploegleider Frans Maassen was samen met Sunweb-ploegleider te gast bij het L1-programma AvondGasten Sport van presentator Bas van Mulken. De Limburger liet zich onder andere uit over de veiligheidskwestie in de wielerwereld en de 'situatie' van Tom Dumoulin.

Het drietal kwam eerst te spreken over veiligheid. Maassen merkte op dat er al veel veranderd is. "Vroeger ging ik naar de Tour de France zonder helm. Dat kan ik me nu totaal niet meer voorstellen. Als ik nu zelf ga fietsen en ik zie iemand zonder helm, dan denk ik: wat een mafkees."

Alhoewel er nu in het profpeloton een helmplicht is, vindt Maassen de wielersport nog steeds gevaarlijk. "Ik denk dat het de gevaarlijkste sport ter wereld is. "Als je ziet hoeveel valpartijen er ieder jaar weer gebeuren... Met de nivellering in het peloton en al die vluchtheuvels in de laatste kilometers. Maar het blijft moeilijk om de regels in bijvoorbeeld de sprint aan te passen. Ik weet niet of dat haalbaar is."

Maassen liet zich ook nog uit over het seizoen van mede-Limburger Tom Dumoulin. Volgens de ploegleider is er niet zoveel aan de hand en hoeven we ons geen zorgen te maken. "Hij zit er echt niet ver vanaf. Als je zevende wordt in de Tour en ook nog gewoon in dienst hebt gereden, dan heb je gewoon een prima Tour gereden. Ik denk dat hij komend seizoen weer heel mooie dingen gaat laten zien."

Hier kijk je de hele uitzending van AvondGasten Sport terug.

Laatste nieuws